Takaful Malaysia, Government Hospital

(4.8 / 5 )
5 Reviews

Rating breakdown

5 80%
4 20%
3 0%
2 0%
1 0%

Statistic

21

views this month

668

Views since 2018

Hospital Jelebu merupakan sebuah hospital kerajaan yang terletak di bandar Kuala Kelawang, Jelebu, Negeri Sembilan, Malaysia. Hospital ini mempunyai beberapa blok bangunan termasuk asrama jururawat.

Read More >

Hospital ini terletak 1 km dari Bandar Kuala Kelawang menuju arah ke pekan Titi dan 40 km dari Jabatan Kesihatan Negeri, Negeri Sembilan di Seremban. Terdapat 3 buah sekolah menengah yang berhampiran iaitu Sekolah Menengah Undang Jelebu , Sekolah Menengah Teknik Kuala Kelawang dan MRSM Kuala Kelawang.

Hospital Jelebu telah mula beroperasi sejak tahun 1894 dan dikenali sebagai TB sonatorium. Pada tahun 1971 telah dirasmikan oleh Menteri Kesihatan dan menjadikan Hospital Jelebu sebagai Hospital Daerah Tanpa Pakar dengan mempunyai 76 katil dan wad kelas 2 dan wad kelas 3 sahaja. Perkhidmatan Pakar hadir atas lawatan dari Hospital Tuanku Jaafar Seremban.

Sejak April 2016 melalui konsep Hospital Kluster, kualiti perkhidmatan kepakaran di Hospital Jelebu dipertingkatkan demi memastikan masyarakat daerah Jelebu berpeluang menerima rawatan setanding dengan penduduk di bandar lain di Negeri Sembilan.

Review Hospital Jelebu now

Customer Reviews for Hospital Jelebu

5 reviews from Google Maps. View on Google